Principy a ochrana soukromí na 4home.cz

4home.cz přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty. Kliknutím na tlačítko "Rozumím" souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete podrobněji nastavit nebo kdykoliv vypnout v Nastavení soukromí

Kontakt 0 Oblíbené Přihlášení Košík

Náhled košíku

K dopravě ZDARMA zbývá nákup za 1 500 Kč
Váš košík je prázdný...

Recepty na gril s ovocem

21. 05. 2012 |

Grilovací sezona je v plném proudu a každý určitě má své oblíbené recepty na grilování, po kterých sáhne pokaždé, když na zahradě zavoní uhlí z grilu. Ale proč občas nevyzkoušet recepty nové? Zkusili jste již někdy grilovat s ovocem? Recepty s ovocnými šťávami v marinádách nebo dokonce s celým grilovaným ovocem v kombinaci s lahodným masem dodají vašemu jídlu na originalitě.

 

Grilované medailonky s banány

  • 8 ks medailonků (mohou být vepřové, telecí nebo kuřecí)
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička medu
  • špetka soli
  • špetka bílého mletého pepře
  • 30g mletých ořechů
  • 2 banány
  • 100g nivy
  • hrst mletých lískových oříšků (na posypání banánů)

Plátky masa lehce naklepeme a alespoň na 1 hodinu vložíme do marinády, kterou jsme si připravili z mletých ořechů, oleje, medu, soli a pepře. Banány podélně a příčně rozkrojíme tak, abychom získali 8 dílů, a zakapeme je citrónovou šťávou.

Plátky grilujeme z každé strany cca 4 minuty (čas upravíme podle druhu masa). Banány položíme na máslem vytřené alobalové grilovací misky nebo na plátky alobalu, poklademe je plátky sýra, posypeme ořechy a grilujeme, než se sýr roztaví. Na talíři je pak naaranžujeme na plátky masa.

Grilované kotlety na pomerančíchOriginální odšťavňovač (citrusovač)

  • 4 vepřové kotlety
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 2 pomeranče
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky jemně pokrájené mladé celerové natě

Kotlety lehce naklepeme, mírně osolíme, opepříme, na okrajích několikrát nařízneme, aby se při pečení nezkroutily. Potřeme je olejem a sójovou omáčkou a posypeme celerovou natí. Maso grilujeme po každé Naklepávač masastraně cca 3 minuty.

Med, pokrájenou dužinu a šťávu z 1 pomeranče smícháme. Směsí potřeme maso a znovu ogrilujeme po každé straně ještě asi 2 minuty. Kotlety před podáváním můžeme obložit tenkými plátky dobře omytého pomeranče.

Vepřové kotlety s mangovou omáčkouGrilovací rošt

  • vepřové kotlety
  • olej
  • mango
  • petrželová nať k ozdobení
  • sůl, pepř
na omáčku
  • 1 zralé mango
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 1 polévková lžíce broskvového džemu
  • 1 polévková lžíce vinného octa

Kotlety po okrajích nařízneme, po obou stranách potřeme olejem, osolíme a opepříme. Grilujeme přibližně 10 minut z každé strany, aby byly propečené.Kulatý gril

Připravíme si do misky mangovou omáčku: mango oloupeme, vypeckujeme a pokrájíme na kostičky. Rozmixujeme dohladka a dáme do rendlíku, přidáme vývar, marmeládu, vinný ocet, sůl a pepř. Směs přivedeme k varu a 3 minuty zvolna vaříme.

Druhé mango oloupeme, vyjmeme pecku a nakrájíme na tenké proužky. Ty pak narovnáme na kotlety, ozdobíme petrželovou natí a podáváme s mangovou omáčkou. Vhodnou přílohou může být divoká rýže.

Vepřový špíz s broskvemiBarevný kuchyňský nůž Mukizu

  • 0,5 kg vepřové panenky
  • sůl, pepř
  • olej
  • 2-3 broskve
  • 2 červené papriky
Grilovací jehly na špízyna omáčku:
  • 30 dkg bílého jogurtu
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce kečupu
  • sůl, mletý bílý pepř
  • citronová šťáva
  • nasekaný kopr

Nakrájíme si broskve na osminky a papriku na kostky. Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Na grilovací jehly střídavě napícháme maso, broskve, a kousky paprik a grilujeme je na rozpáleném grilu ze všech stran asi 10 minut. Podáváme s omáčkou smíchanou z uvedených surovin.

Kuřecí prsa nadívaná mangem

  • 6 kuřecích prsou
  • 2 cibule nakrájené na tenká kolečka
  • 450 g plechovka mangového kompotu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 stroužek česneku (rozdrtíme)
  • pepř, sůl
Silikonové smyčkyna polevu (kůrčička):
  • půl hrnku šťávy z mangového kompotu
  • 1 lžíce medu
  • 1 kostka kuřecího vývaru, rozdrobená
  • 1 stroužek rozdrceného česneku
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • studená voda

Na pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zezlátnout cibuli a česnek. Sundáme z ohně a dáme stranou. Naklepeme si kuřecí prsa, osolíme a opepříme, rozložíme na ně osmahnutou cibuli s česnekem a navrch přidáme mango. Zabalíme a spíchneme párátky nebo upevníme silikonovými smyčkami.

V rendlíku zvolna uvedeme do varu šťávu z kompotu, med, česnek a kuřecí vývar (prášek). Smícháme škrob s troškou studené vody, přidáme do směsi a necháme zhoustnout.

Kuřecí balíčky grilujeme při střední teplotě cca 15 - 20 minut, dokud nejsou propečené. Posledních několik minut na grilu mažeme směsí na polevu - kůrčičku.

Kuřecí špízy s nektarinkami a žampionyKeramické nože

  • 60 dkg kuřecích prsíček
  • 15 dkg anglické slaniny
  • 20 dkg žampionů
  • 3 nektarinky
  • 3 jablka
  • 10 lžic sójové omáčky
  • 1 lžíci červeného vína
  • 1 lžíci oleje
  • 1 lžíci grilovacího koření
  • 2 lžičky kari
  • 1 lžičku mletého zázvoru
  • 1 stroužek česneku

Maso, žampiony, oloupaná jablka, vypeckované nektarinky a slaninu nakrájíme na stejné kousky a střídavě napícháme na grilovací jehlu.

Zahradní rozkládací grilZe sójové omáčky, červeného vína, oleje, grilovacího koření, kari, zázvoru a česneku si připravíme marinádu. Připravené špízy necháme v nálevu marinovat alespoň 12 hodin před grilováním.

Grilovaný hermelín s brusinkovou omáčkou

  • 4 hermelíny
  • 1 balení grilovacího koření
  • 3 lžíce tatarské omáčky
  • 3 lžíce brusinkové zavařeniny
  • 1 lžíce sladkého vína

Hermelíny obalíme v klasickém grilovacím koření a každý důkladně zabalíme do alobalu. Sýry položíme na rozpálený gril a grilujeme z každé strany asi 5 - 7 minut.

Smícháme v misce tatarskou omáčku, brusinkovou zavařeninu a víno. Hotové sýry sundáme z grilu, opatrně rozbalíme a servírujeme na talíři přelité připravenou omáčkou. Podáváme nejlépe s pečivem a zeleninovým salátem.

Grilovaný banán s medovo-pomerančovou omáčkou

  • 2 banány
  • 1 balíček skořicového cukru
  • 4 lžíce medu
  • 1 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 pomeranč
  • vanilková zmrzlina
  • čerstvá máta na ozdobu

Banány oloupeme a podélně rozřízneme. Potřeme je medem a posypeme skořicovým cukrem, necháme 5 minut odležet.

Jídelní souprava 30ksZatím si omyjeme pomeranč, nastrouháme asi 1/2 lžičky kůry. Pomeranč rozpůlíme, vymačkáme z něj šťávu, kterou smícháme s kůrou, zbylým medem a rozpuštěným máslem. Zahřejeme omáčku v kastrolu, který si pak dáme do blízkosti grilu, nebo ji uchováme v termomíse, aby nám nevychladla.

Banány dáme na gril a grilujeme po každé straně asi 3 minuty (záleží na síle banánu a intenzitě tepla). Ugrilované banány dáme na talíř, přelijeme teplou omáčkou a přidáme zmrzlinu. Můžeme dozdobit lístky máty.

 

Vše pro dokonalé grilování nalezente ZDE.

 

Zdroj receptů: recepty.cz, ireceptar.cz, recepty.eu, nagrilu.cz, toprecepty.cz

action banner
feedback
NEWSLETTER
VÁŠ NÁZOR

Nenechte si ujít novinky a speciální nabídky.

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru a o všem se dozvíte jako první.

Váš názor nás zajímá!

Zavřít